dissabte, 17 de maig de 2008

Roda de premsa de presentació


En solidaritat amb les terres de l'Ebre, avui s'ha presentat a Barcelona la Plataforma Metropolitana contra els Transvasaments, que agrupa una seixantena d'entitats. Reclamen que no es construeixi la canonada per allargar el minitransvasament de l'Ebre. Ho consideren innecessari i critiquen que el govern ho vulgui tirar endavant, perquè, segons ells, mantindria un creixement insostenible que només respon a interessos econòmics. Per això creuen que es pretén donar una visió de sequera exagerada quan el que en realitat hi ha, diuen, és pluja escassa i mala gestió dels recursos.

Algunes de les entitats que s'han adherit a aquesta nova plataforma, que s'ha compromès a lluitar des de Barcelona contra la interconnexió de conques, són el sindicat CGT, l'organització Ecologistes en Acció, l'Associació de Veïns de Can Ricart o el Centre Social de Sants.

Representants de les dues plataformes han comparegut en roda de premsa per explicar els objectius d'aquesta nova entitat i denunciar la "demagògia" i l'"alarmisme" que ha generat el govern català en parlar insistentment d'una crisi per la sequera que "no existeix".

En representació de la federació Ecologistes de Catalunya, Josep Moner ha assegurat que hauria de parlar-se de "pluges escasses", però no d'"extrema sequera", ja que el que existeix a Catalunya no és tant una escassetat de recursos hídrics, sinó una nefasta política d'aigua i un pèssim model de desenvolupament urbanístic.
"El govern ha fet una previsió fatalista i interessada de la sequera", ha assenyalat Josep Sabaté, del col·lectiu Joves de les Terres de l'Ebre, que ha recordat que l'actual nivell dels pantans permet endarrerir fins a la primavera que ve el risc de restriccions, cosa que fa innecessària la prolongació del denominat "minitransvasament de l'Ebre" a Barcelona.

Pel president de l'associació de veïns de l'Esquerra de l'Eixample, Lluís Rabell, l'executiu català ha actuat de manera "perversa" en haver "abusat de la confiança de la ciutadania" donant suport a un transvasament que ja no és necessari executar per garantir el proveïment de Barcelona. Especialment crític s'ha mostrat amb el conseller de Medi Ambient, l'ecosocialista Francesc Baltasar, a qui ha titllat d'"incompetent i poc dialogant". "Aquest senyor se n'ha d'anar al carrer. Aquest país no es mereix un personatge d'aquestes característiques", ha subratllat.

La Plataforma Metropolitana contra els Transvasaments participarà diumenge que ve en la manifestació que se celebrarà a Amposta, al Montsià, en contra de la interconnexió de les conques de l'Ebre i del Ter-Llobregat